Βιωματικό εργαστήρι Συστημικής αναπαράστασης Δούναι & Λαβείν

Βιωματικό εργαστήριο Συστημικής αναπαράστασης «Δούναι και Λαβείν»
Κυριακή 7 Μαΐου 2023
11.30-18.30

Σε αυτό, το βιωματικό εργαστήριο συστημικής, θα εξετάσετε, πως θα βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε αυτό, που δίνετε και σε αυτό, που παίρνετε.

Μία από τις σημαντικές αρχές της συστημικής, όπως ο Bert Hellinger, θεμελίωσε, είναι η ισορροπία ανάμεσα στο «δούναι και λαβείν».
Σε μία ενήλικη σχέση, αν δεν μπορείς να δώσεις, δεν μπορείς να πάρεις. Αλλά και αν δεν μπορείς να πάρεις, δεν μπορείς να δώσεις. Εάν όμως, δεν τηρηθεί αυτή η ισορροπία, δε σχετιζόμαστε.

Μόνο ως παιδιά, η σχέση γονιών-παιδιών, είναι μονόπλευρη και αποτελεί εξαίρεση.
Οι γονείς μόνο, δίνουν και τα παιδιά μόνο, παίρνουν. Όταν τα παιδιά, όμως, νιώθουν υπόχρεα (ασυνείδητα), στους γονείς και προσπαθούν, με διάφορους τρόπους να ανταποδώσουν, τότε η ισορροπία διαταρράσσεται.

Τότε είναι, που ως ενήλικες, προσπαθούμε να αποδείξουμε, την αξία μας, ή νιώθουμε ενοχή, για αυτό που κάνουμε ή δεν κάνουμε και γενικά δεν μπορούμε να ισορροπήσουμε στις σχέσεις μας και φοβόμαστε να «μπούμε», σε σχέση, μήπως μας εκμεταλλευτούν ή πληγωθούμε ή πιεστούμε κλπ.

Σας περιμένω, να απολαύσουμε, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, τη γοητεία της αλλαγής και του «σχετίζεσθαι»!

Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει Συστημική Αναπαράσταση:

Η Συστημική Αναπαράσταση είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας, που εντάσσεται στις μεθόδους βραχείας θεραπείας.

Θεμελιωτής της μεθόδου, είναι ο Γερμανός ψυχοθεραπευτής και φιλόσοφος Bert Hellinger.
Σε ένα εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης, με τη βοήθεια του συντονιστή, το άτομο, που λαμβάνει μέρος, έχει τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει τις οδυνηρές «εικόνες», που έχουν καταγραφεί στο υποσυνείδητό του, είτε από τη δική του ζωή, είτε από παρελθοντικά τραύματα, του οικογενειακού του συστήματος κι έτσι να απελευθερώνει το μπλοκαρισμένο πόνο, το θυμό, ή το φόβο, διαμορφώνοντας προς το καλύτερο τη ζωή του. Φεύγοντας ο πόνος, ο θυμός ή ακόμα και η μνησικακία αλλάζουν τα μοτίβα των σκέψεων, των συμπεριφορών και ο τρόπος αντιμετώπισης της καθημερινότητας και των σχέσεών του. Καθώς αλλάζουν, λοιπόν, αυτές οι καταγεγραμμένες εικόνες στο υποσυνείδητο, οι νευροδιαβιβαστές μεταβιβάζουν διαφορετικές πληροφορίες, στους νευρώνες κι έτσι σταδιακά το άτομο αλλάζει σκέψη, οπτική και τελικά ζωή.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν απορίες ή ερωτήσεις.